fredag 21 juni 2013

Nyinflyttad

Igår städade Matte vid min matplats och plötsligt stod där en massa skålar. Jag var kanske lite trög av värmen, men jag fattade verkligen ingenting.
Sen for hon och Lillmatte iväg och var borta i nästan en timme och så dök de plötsligt upp igen. Då kom jag ihåg, vi skulle ju få en kattunge. Vad var det nu han hette... Jo nu vet jag, Rozzi.
Eftersom jag inte är värdens kaxigaste och man kan ju aldrig veta vad som finns i transportburar så tog jag det lite försiktigt. Nosade lite på buren och kollade läget.
Efter en stund öppnade Matte dörren  och den lille krabaten kom ut. En liten, oförskämt orädd och kaxig sak. Han till och med morrade åt mig när jag skulle skrämmas lite. Eftersom jag är lite osäker var det nog jag som blev räddast, men säg det inte till honom. Han kan gott få tro att jag är världens tuffaste. =)
Förutom baktassarna och min vänstra överläpp är vi väääldigt lika så vi kan nog lura Matte när han har vuxit till sig lite. Om några dagar ska jag kanske låta honom komma nära...

2 kommentarer:

 1. Men åååååååh!
  Du har fått en lillbrorsa!!!
  Jag har OCEANER av erfarenheter att ösa ur om du undrar något! Nu är det ju i och för sig en tid sedan min kom, men jag minns allt hur det var. (Matte påstår att jag blev världens "kycklingpappa"...)
  Lite osäkert i början, men du ska se att det går över. Vad jag förstår är det vi siameser/orientaler som är mest intresserade av att "ligga sked" eller i en hög på/under varandra, men det är faktiskt en sak som en brorsa är väldigt bra till!
  (Och så blir tjat-jam ännu effektivare - men det ska man kanske inte avslöja för mattar, att man kan manipulera dem?)
  Lycka till med uppfostran! Och misströsta inte, det ger sig!
  Simon
  (Petrus har en del råd till Rossi säger han, men det är säkert inte viktigt...)

  SvaraRadera
 2. Jag är så avundsjuk på din matte så jag kan kräkas! TVÅ lika söta kattor har hon lyckat hitta. Jag älskar röda kattor. Det är det finaste som finns.
  Jag tror ni kommer att bli jättefina kompisar du och Rossi. Så klart du ska låta honom komma nära. Det är jättemysigt att ha sovsällskap.....jag lovar.

  SvaraRadera